Visningar
Åtgärder

AeroSpin

Från Lisepedia
Hoppa till: navigering, sök
Foto: Stefan Karlberg
Foto: Stefan Karlberg

2016-

AeroSpin är en interaktiv flygplansattraktion som hade premiär våren 2016. AeroSpin bjuder på en kittlande flygtur 70 meter över havet – med en twist. Den som kan, vill och vågar kan få sitt flygplan att snurra fritt. Ett varv eller två. Eller fyrtio.

– Det är den som sitter i flygplanet som bestämmer hur åkturen ska bli. Det är det som är så fantastiskt med AeroSpin. Det kan vara allt ifrån en skön färd med fantastisk utsikt över Göteborg till en vanvettig tur i en torktumlare, sa Lisebergs VD Andreas Andersen när attraktionen lanserades.

AeroSpin är ett 35 meter högt roterande torn med tolv armar och på varje arm sitter två flygplan. Flygplanen är utrustade med två spakar, en för varje vinge, så att den som flyger själv har möjlighet att styra planet och få det att rotera i sidled runt sin egen axel. Attraktionen byggs uppe på berget vilket innebär att flygplanen snurrar dryga 70 meter över havet. AeroSpin är en så kallad Sky Roller och byggs av tyska Gerstlauer och är världens högsta och i sitt slag.

Fakta

Längdgräns: 130 cm. Rek maxlängd 195 cm.

Tillverkare: Gerstlauer Amusement Rides Gmbh

Tillverkningsår: 2016

Höjd: 35 m

Antal åkande: 24 personer

Kapacitet: Ca 480 åkare/h

Placering: I övre parken

Fler bilder