Visningar
Åtgärder

Bengta Jönsson

Från Lisepedia
Hoppa till: navigering, sök

Bengta Jönsson drev Bengtas Café 1923-1933 och serveringen i Konserthallen under ett antal år på 1920-talet.

Bengtas specialitet var gräddvåfflor. 1923 skrev Göteborg-Posten att våfflorna på Bengtas Café ”rönt en våldsam efterfrågan”. De var så eftertraktade att Bengta fick öka antalet järn från åtta till tolv. Våfflorna och kaffet serverades av glada och trevliga flickor i nationalklädsel, allt enligt samma tidning.

När Jubileumsutställningen i Göteborg bommade igen den 15 oktober 1923 flyttade Bengta och hennes café in till centrala Göteborg. På våren 1924 gick flyttlasset vidare till Liseberg och det gamla utställningskonditoriet i parkens centrala delar.

Där drev Bengta sitt café i nio år innan hon valde att flytta från stan. Innan hon slutade gav hon Liseberg tillåtelse att använda namnet Bengtas Café, oavsett vem som skulle driva rörelsen i framtiden.

Utöver Bengtas Café drev Bengta även serveringen i Konserthallen.