Visningar
Åtgärder

Boliana Ivanko

Från Lisepedia
Hoppa till: navigering, sök

Boliana Ivanko var en danskvartett som uppträdde på Liseberg sommaren 1942.

På Liseberg

  • 1-15 september 1942, Cabarethallen

Press

"Rena, rama kvinnomisshandeln kan man kanske karakterisera den 'dans' som tre ryska (?) herrar och en underbart smidig dam framförde. De tre bollade med den stackars jäntan så det var rent upprörande, kastade omkring henne på scenen, svängde henne i armar och ben - men inte i håret underligt nog - använde henne som hopprep och vek ihop henne som en fällkniv. Och damen tycktes vara lika glad för det." - Okänd tidning, 2 september 1942.

"Kvällens bästa varieténummer var dock Boliana Ivanko, en mycket förnämlig danskvartett i den ekvilibristiska genren." - Göteborgs Morgonpost, 2 september 1942.

"Av alla akrobatdansöser vi sett här, är hon den skickligaste. Man fattar knappast av vilken mjuk och ändå behärskad materia hon är byggd. Hon låter böja och bända sig precis hur som helst, hon hanteras pa det mest häpnadsväckande sätt av sina tre uppvaktare." Göteborgs-Posten, 2 september 1942.

"Hur de tre herrarna behandlade sin kvinnliga partner kan inte beskrivas. Hon kastas som en vante mellan dem och deras akrobatiska dansnummer närmar sig det otroliga. Det är ett nummer i den absoluta världsklassen." - Göteborgs Handels- och Sjöfartstidning, 2 september 1942.

Kuriosa

Kvartetten fick 200 kr per dag i gage. Lisebergs interna betyg var "Prima, prima".