Visningar
Åtgärder

Kaninlandet

Från Lisepedia
Hoppa till: navigering, sök
Invigningen den 27 april 2013. Foto: Stefan Karlberg
Flygkarusellen Flygis. Foto: Stefan Karlberg
Strålande utsikt från Högspänningen. Foto: Stefan Karlberg
Kappekoppen i ny tappning. Foto: Stefan Karlberg
Kanna och Berg är två av flera kaniner som barnen kan leka tillsammans med. Foto: Stefan Karlberg
Hoppalång – en av flera attraktionsnyheter 2013 Foto: Stefan Karlberg
Morotsreserv i Kaninresan. Foto: Stefan Karlberg
Rabalder framkallar tjut och skratt. Foto: Stefan Karlberg

2013-

Innehåll

Beskrivning

Kaninlandet är ett 10 000 kvm stort attraktionsområde för barn. Det hade premiär 2013 och ersatte då det gamla barnområdet som fanns på platsen 1974-2012. Utöver tolv stycken attraktioner innehåller Kaninlandet serveringar, butiker, lyckohjul och kaninernas egen scen – Kvarnteatern.

I Kaninlandet bor Lisebergskaninerna Kanne, Kanina, Berg, Fixa och Lisen. Julius hälsar på under Jul på Liseberg. Målgruppen är barn mellan två och tolv år. Den totala investeringen för Kaninlandet och 2013 års övriga nya områden – den förlängda Storgatan och Västkustområdet – var 195 miljoner kronor.

Invigningen

Kaninlandet invigdes på premiärdagen den 27 april 2013. Invigningen var en festlig ceremoni med kanindans, kaninlandsmusik och fyrverkeri. Klockan 12.30 klippte kaninerna Kanne och Kanina bandet, det nya Kaninlandet var öppnat och gästerna strömmade in för att gå på upptäcktsfärd i det nya landet.

– Liseberg jubilerar i år och det firar vi lite extra och på ett lite annat sätt. Vi gör vår största satsning någonsin, men vi presenterar inte Europas högsta fritt fall eller största berg- och dalbana. I år är barnens år och vi har valt att satsa på barnen och ge dem en ny lekplats på Liseberg – Kaninlandet, sa Lisebergs VD Andreas Andersen i sitt välkomsttal.

Innehåll

(premiäråret 2013)

Attraktioner

Lyckohjul

  • Daimhjulet
  • Kaninhjulet
  • Morotslandet

Mat & Dryck

  • Plättlagat

Shopping

  • Ballongfabriken

Scen

  • Kvarnteatern

Spel

  • Bananbåten