Visningar
Åtgärder

Musikcaféet

Från Lisepedia
Hoppa till: navigering, sök
Från Musikcaféets södra uteservering hade man perfekt utsikt mot Musikpaviljongen. Foto: Jens Karlsson
Annons från 1974. Foto: Liseberg

1974-2007

Musikcaféet var ett café som hade premiär 1974, som en del av det nya område som ersatte Konserthallen efter att den brunnit ner året tidigare.

De första 13 åren hade caféet servering inomhus och en utomhusservering. Denna låg söder om byggnaden, i anslutning till Musikpaviljongen, vilket gjorde Musikcaféet till en idealisk plats för de som ville kombinera fika med musiklyssnande. Musikens närvaro förklarar även caféets namn. Till säsongen 1987 byggdes ytterligare en uteservering, denna gång på norra sidan. Därifrån kunde caféets gäster ta en kopp kaffe och titta på vattenspelet i Spegeldammen.

Under Jul på Liseberg vintern 2004 bytte Musikcaféet namn till Bokcaféet. Med Wettergrens bokhandel som hyresgäst gick det att, som namnet antyder, köpa böcker inför julen.

Musikcaféet gjorde, i likhet med Musikpaviljongen, sin sista säsong 2007. 2008 var det premiär för Lisebergs stora Taube-satsning, vilket för Musikcaféet innebar att det ersattes av Café Taube, medan Musikpaviljongen gav plats för Taubescenen.

Fakta

Antal platser: 350 (1974)

Arkitekt: Elsa-Brita Stjernberg