Visningar
Åtgärder

Musikpaviljongen (1967)

Från Lisepedia
Hoppa till: navigering, sök
Året är 1967 och Lisebergs Promenadorkester, med Ronnie Hartley i spetsen spelar i den nya Musikpaviljongen. Foto: Okänd

1967-2007

Musikpaviljongen var en musikscen som hade premiär 1967. Den låg intill Blå Gången och var oftast hemvist för Ronnie Hartley och hans Promenadorkester. I samband med Musikpaviljongens tillkomst byggdes sittplatser, dels väster om Blå Gången, nedanför Postkontoret, men även framför själva paviljongen. Bygget gick totalt på cirka 100 000 kronor.

När Konserthallen brann 1973 skadades paviljongen. I stället för att laga den byggdes en ny musikpaviljong som placerades längre österut, i anslutning till det nya Musikcaféet. Flytten innebar att paviljongen fick en mer publikvänlig placering eftersom publiken antingen kunde sitta på bänkar framför scenen eller på caféets uteservering.

Med åren kom en mängd artister att spela på scenen, men efter säsongen 2007 var det färdigspelat. Året därpå ersattes den av Taubescenen.

Kuriosa

Redan tidigare fanns det en scen i parken som kallades Musikpaviljongen. Denna hade premiär 1927 och var inbyggd i Tivolirestauranten.