Visningar
Åtgärder

Världsnaturparken

Från Lisepedia
Hoppa till: navigering, sök
Världsnaturparken låg intill Blå Gången. Bilden är från premiäråret 1984. Foto: Okänd
H.M. Konungen Carl XVI Gustaf invigde parken den 3 maj 1984. Foto: Okänd

Världsnaturparken var ett temaområde som hade premiär 1984. Parken skapades i samarbete med Världsnaturfonden och Göteborgs Naturhistoriska museum. I åtta mindre hus presenterades fondens världsomspännande arbete samt olika projekt, med särskild inriktning på svensk natur och svenskt djurliv.

Världsnaturparken invigdes den 3 maj klockan 16.00 av Världsnaturfondens hedersordförande, H.M. Konung Carl XVI Gustaf, .

Kuriosa

  • Skolklasser som besökte Världsnaturparken kunde vara med i en tävling under mottot "Lek och lär på Liseberg". Elevernas uppgift var att skicka in ett bidrag som beskrev något av de räddningsprojekt som Världsnaturfonden drev. Bidragen kunde vara i form av en uppsats, en dikt eller visa, ett fotomontage eller en teckning. Vinnande elev eller klass bjöds på en heldag på Liseberg, premiärdagen 1985. Liseberg samlade även insända bidrag i en bok kallad "Hur går det för pandan?".
  • En av de drivande krafterna bakom Världsnaturparken var fil. dr. Nils Dahlbeck. I anslutning till invigningen gav han en lektion om Världsnaturfondens arbete inför ett antal skolelever från Göteborg.