Visningar
Åtgärder

Gösta Björling

Från Lisepedia
Version från den 10 januari 2020 kl. 21.57 av Admin (Diskussion | bidrag)

(skillnad) ← Äldre version | Nuvarande version (skillnad) | Nyare version → (skillnad)
Hoppa till: navigering, sök

Karl Gustaf (Gösta) Björling, född 21 september 1912 i Stora Tuna i Dalarna, död 9 oktober 1957 i Stockholm, var en svensk operasångare (tenor). Han var son till David Björling samt bror till Jussi och Olle Björling.

På Liseberg

Inom parentes: ackompanjerad av.

Fri entré.

Press

"En Björling är en Björling, även om det ej är Jussi - en pålitlig publikmagnet, och denna vårens konsertprimör kunde notera så där till tre fjärdedelar fullsatt i Konserthallen. Vilket inte är så illa." - Göteborgs-Posten, 15 maj 1941.

"Gösta Björlings debut på Liseberg blev förvisso lyckosam. Stämman äger prakt och glans men rent tekniskt behandlas den inte med den suveränitet, som bör känneteckna en operasångare av stora mått." - Ny Tid, 15 maj 1941.

"Det finns sångare som trollbinda sina åhörare med sin stämmas välljud och med dess smidiga rörlighet, som till synes motståndslöst följer melodins alla tonfall. Andra tror man på därför att deras sång ger en vision av diktens mening. Gösta Björling är en sångare av det senare slaget." - Göteborgs Handels- och Sjöfartstidning, 15 maj 1941.