Om restaurangen
Skeppsmagasinet är en familjerestaurang med fokus på fisk- och skaldjursrätter, som räklåda och fish ’n’ chips. Gästerna äter antingen inomhus, i en lokal vars inredning är inspirerad av Göteborgs gamla hamnområden, eller utomhus i Lisebergs egen hamn.
Historia
1997 öppnade det nya området Lisebergs Hamn och i samband med det även Kafé Åkaj som servade nöjesparkens gäster i 15 år. Inför vårsäsongen 2012 byggdes Kafé Åkaj om och förvandlades till Skeppsmagasinet. Samtidigt bommade Isbaren vägg i vägg igen och lokalen blev en del av Skeppsmagasinet. Fish ’n’ chips blev snart en storsäljare på menyn och restaurangen var den första i Sverige att MSC-certifieras.
2013, Skeppsmagasinets andra år på Liseberg, fick uteserveringen 40 väderskyddade platser med infravärme och 2019 kompletterades serveringen med en utomhusbar. 2023 blev restaurangen, utöver MSC-certifieringen, även KRAV-certifierad.
Bilder
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Flisepediacontent.liseberg.se%2Fmedia%2Fz0llhxce%2Fskeppsmagasinet-2012-1.jpg&w=3840&q=75)
Inför öppnandet år 2012.
![Skeppsmagasinet 2012.](/_next/image?url=https%3A%2F%2Flisepediacontent.liseberg.se%2Fmedia%2F2vrjq3bb%2Fskeppsmagasinet-2012-2.jpg&w=3840&q=75)
Foto: Stefan Karlberg.
Våren 2012.
![Skeppsmagasinet 2018.](/_next/image?url=https%3A%2F%2Flisepediacontent.liseberg.se%2Fmedia%2Fwcdlcpg3%2Fskeppsmagasinet-2018-1.jpg&w=3840&q=75)
Foto: Stefan Karlberg.
Här var det serverat! Bilden togs 2018.
![Skeppsmagasinet 2018.](/_next/image?url=https%3A%2F%2Flisepediacontent.liseberg.se%2Fmedia%2Fmmwny4bk%2Fskeppsmagasinet-2018-2.jpg&w=3840&q=75)
Foto: Stefan Karlberg.
Menyn består inte enbart av fisk och skaldjur. Även saftiga revben letar sig in.