Om restaurangen
På The Green Room lagades maten med omsorg för alla sinnen. Här skapades rustika, växtbaserade och inspirerande rätter baserade på hållbara råvaror efter säsong och tillgång. Ingenting gick till spillo; allt återvanns och förädlades. På The Green Room var hållbarhet en självklarhet.
Historia
The Green Room låg i samma lokaler som tidigare huserade restaurangerna Applåd (1992-2013) och Paris (1987-1991). Applåd serverade framgångsrikt pizza under lång tid, men de sista åren minskade försäljningen något. Detta, i kombination med att närmaste grannen Huvudrestauranten förvandlades till Stjärnornas Krog, ledde till att Applåd blev The Green Room.
Restaurangen erbjöd från start en vegetarisk buffémeny. För att få extra inspiration samarbetade Liseberg inledningsvis med Mattias Kristiansson, en av Sveriges ledande vego-ambassadörer.
På grund av byggandet av Västlänken tvingades Liseberg den 1 januari 2020 påbörja rivningen av The Green Room och Stjärnornas Krog. Ett par månader senare stod nya byggnader på plats, och sommaren 2021 invigdes nya The Green Room.
En del var sig likt, men mycket var nytt, såsom lokalerna, tematiseringen och menyn. Det var fortfarande ett buffékoncept, men känslan låg närmare en menyrestaurang än en traditionell bufférestaurang.
Inför sommarsäsongen 2024 ersattes The Green Room av nyheten Parkbuffén.
Bilder
Foto: Stefan Karlberg.
Den ursprungliga restaurangen, som revs år 2020.
Foto: Stefan Karlberg.
Del av interiören när The Green Room öppnade 2014.
Foto: Rebecka Bjurmell.
Nya The Green Room år 2021.
Foto: Rebecka Bjurmell.