Om restaurangen
Spökbaren Gasten serverar mat och dryck med kalla kårar och skrämselhicka i en härlig kombination. Här följer tavlorna gästerna med blicken medan de njuter av blodiga drinkar och gastburgare, allt serverat av minst sagt udda servitörer och servitriser.
Historia
Spökbaren Gasten öppnade den 24 april 2010. Då som nu låg restaurangen i anslutning till Hamnkrogen och Spökhotellet Gasten. Med sin ruffiga interiör och gastkramande meny bjöds gästerna på både mat och upplevelse på en och samma gång. Lokalen var inredd med rekvisita från skräckens och spökenas värld och menyn lockade med rätter som slaktarens blodiga biff och hemsökt äppelkaka.
Inför säsongen 2015 byggdes restaurangen om. En ny bar och 30 nya sittplatser för sommarsäsongen var två av nyheterna. Ytan för sittplatserna skapades genom att personalens omklädningsrum togs bort. Kakel och klinkers från duscharna, samt några av klädskåpen, behölls och fick ett mer spöklikt utseende.
En annan nyhet det året var att Spökbaren för första gången var öppet under Jul på Liseberg. Från och med 2018 var restaurangen åter julstängd och användes för Hamnkrogens julbordsgäster.
Kuriosa
- I åtta år delade Spökbaren Gasten kök med grannrestaurangen Hamnkrogen, vilket var en logistisk utmaning för personalen. Den separata köksdelen som byggdes inför sommarsäsongen 2019 var därför hett efterlängtad.
- För att överraska gästerna kommer gastarna från Spökhotellet Gasten och hälsar på då och då.
Bilder
Foto: Stefan Karlberg.
Foto: Stefan Karlberg.
Foto: Stefan Karlberg.
Foto: Stefan Karlberg.